keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Tahmo ja Töppönen

Henni puuhastelee tyttärensä Maipun (3,5-v) kanssa paljon kädentaitojuttuja. Tytär myös kuuntelee mielellään äidin ja isän keksimiä tarinoita sekä ideoi niihin uusia juonenkäänteitä. Nyt tarinoissa päähenkilöinä ovat olleet Tahmo ja Töppönen. Tähtianiksen ihanien unikavereiden innoittamana tuli mieleen kankaanpainohommat. Maippu ideoi äidin kanssa miltä Tahmo ja Töppönen näyttäisivät. Maippu halusi, että Tahmolla on tahmainen vatsa ja Töppösellä töppöset. Hän myös kuvaili tarkasti millaiset hiukset, vatsat, jalat, kädet ja päät hahmoille tulisi piirtää. Hymyilevät suut Maippu piirsi itse paperille, josta sapluuna sitten tehtiin töpötystä varten. Kun hahmot oli suunniteltu, ne painettiin kankaalle. Maippu sai valita värit ja töpötteli kuviot itse äidin tekemien sapluunoiden avulla. Maippu auttoi äitiä vähän myös ompelukoneen kanssa, puolausvaiheessa, ja oli täyttämässä hahmoja. Sitten vain uusia seikkailuja keksimään Tahmolle ja Töppöselle. Nyt kaverukset ovat olleet vesirokossa ja heidän talonsa lattia sekä seinät ovat pomppineet.

6 kommenttia:

 1. Ihania! Lasten kanssa on varmasti kivaa suunnitella yhdessä. Ihanat värit on teidän tyttö valinnut :)

  VastaaPoista
 2. Voi elämä kun on ihania! Myyttekö te näitä? (olen ihan ekaa kertaa täällä, anteeksi kysymys jos se kerrotaan jossain tuolla aiemmin :) Pakko vaan innoissaan kysyä!)

  VastaaPoista
 3. Kiitos TainaSusanna! Mukavaa saada sinut lukijaksi. Ainakin toistaiseksi teemme näitä ihan vain omaksi iloksemme eli emme myyntitarkoituksessa :)

  VastaaPoista
 4. Hei Henni ja Elina!
  Ihana blogi teillä ja hurjan suloisia juttuja olette saaneet aikaan!
  Ekaa kertaa täällä käväisin, täytyy tulla uudestaan :)
  Terkuin
  Suski (Hennin vanha opiskelukamu :)

  VastaaPoista
 5. Kuinka söpöisiä! :) Kiitokset haasteesta, pitääpä tehdä se kun pääsee tuolle meidän kuvakoneelle :)

  VastaaPoista