maanantai 22. helmikuuta 2010

Murulle muruaHennin ompelemassa liivimekossa materiaaleina on ihana Murun puuvillaneulos ja eurokankaan ruskea trikoo. Kaava liivihameeseen on muokattu SK 5/2009 kaavasta. Yhdestä metristä kangasta tuli 86 cm ja 110 cm liivimekko sekä kahdet aikuisten rasat. Etukappale piti tähän pienempään liivimekkoon leikata kahdesta palasesta. Saumasta tuli kivan näköinen, kun siihen laitettiin tere oranssista kanttinauhasta. Kanttinauha oli melko ohutta ja siksi hieman haastava ommella. Jälkiviisaana voikin sanoa, että kanttinauhaan olisi kannattanut silittää uudenlaiset taitokset siten, että kanttinauhan kangas olisi ollut vain kaksinkertainen. KAM-nepit laitettu neppipihdeillä.

Vanha verhokappa muuntui myös liivimekoksi. Alla olevassa liivimekossa on käytetty suoraan SK 5/2009 kaava ja tämän mekon perusteella tehtiin muutokset murukankaisiin mekkoihin. Kaula-aukko tuli edestä liian ylös alkuperäisessä kaavassa. Sivusaumaa on myös hieman suoristettu koko matkalta sekä levennetty helmasta.

7 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä mekkosia! Nätti etenkin tuo alempi kukkakuosi. Muutenkin täällä kaikkia kivoja ideoita!

  VastaaPoista
 2. Ihania mekkoja. Nuo väriyhditelmät miellyttävät juuri nyt!

  VastaaPoista
 3. Nää on ihania mekkoja.
  Mietin niitä hanskoi mitä ootte tehnyt, onks ne jolla kaavalla vai miten? Ne Elinan rasat on ainakin tosi kivat!!

  (Oon ihan koukkuuntunut teidän blogiin niinku Lyytinkin blogiin)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :)
  Tiina: niin ne mun rasathan on aidot murut (http://www.muru.fi/) eli en oo niitä ite tehnyt. Mutta Henni on ottanut niistä mun omista kaavan ja tehnyt itselleen samanmoiset. Eli ei oo meidän oma kaava se.

  VastaaPoista
 5. Ihania! Taitava kätisiä siskoksia olette! :) Täältä saa monenlaisia ideoita, isompiin ja pienempiin töihin!

  VastaaPoista
 6. Tämä on nätti hame. myöskin muita hienoja tekeleitä ootte tehneet :)

  VastaaPoista