torstai 5. helmikuuta 2015

Vinoraitainen pipo


Henni on ahkerasti tyhjennellyt lankavarastojaan. Reggae-lankakerien lopuista tuli vinoraitainen pipo. Se oli kuitenkin Hennin tyttärelle hieman nafti, eikä veljen tyttökään sitä huolinut. Lopulta sen halusi Elinan tyttö. Tyttö tuumasikin tädille: "Sä voit kyllä aina neuloa kun haluat näitä. Mä voin ottaa ne, joita muut ei huoli. Tää on ihana, kiitos!". Aika kiva palaute ja Henni saa nyt ihan luvan kanssa neuloa lisää.

Lisälankoja googlatessa Henni huomasi, että reggae-lankaa ei juurikaan löydy enää lankakaupoista. Se oli ainakin ennen villavaippahousuissa kovin suosittu lanka, mutta sopii hyvin myös pehmeisiin neuleisiin. Nyt siis täytyi käyttää näitä loppukeriä sen mukaan, mihin niitä riittää.

Vinoraitainen pipo

Tarvitset:

Vitosen puikoilla neulottavaa lankaa kahta eri väriä.
Vitosen sukkapuikot
Vitosen 50 cm pyöröpuikot

Luo 80 silmukkaa
Neulo 2 o, 2 n joustinneuletta 8 kerrosta
Neulo sitten sileää neuletta 2 silmukkaa roosalla, 2 silmukkaa valkoisella. Siirrä jokaisella kerroksella silmukoiden väriä yhdellä taakse päin.
Neulo näin yhteensä 26 kerrosta.
Kavenna sitten neulomalla aina kaksi samanväristä silmukkaa yhteen.
Neulo sitten kolme kerrosta toistaen 1 silmukka roosalla ja 1 silmukka valkoisella.
Kavenna sitten kaikki valkoiset pois ja jatka vielä kolme kerrosta roosalla. Kavenna sitten neulomalla yhteen joka toinen silmukka.

5 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen pipo ja kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos innostut ohjetta kokeilemaan! Nämä mun ohjeet on vähän tällaisia suurpiirteisesti kirjoitettuja. Ei ehkä ihan kaikkien neulomisohjesääntöjen mukaisia :D

   Poista
 2. Voi mikä karkki, ihana pipo! :)

  VastaaPoista