keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tyttären tilkkupeitto


Hennin tytär halusi tilkkupeiton ja eräänä kesäpäivänä se saatiinkin alulle. Tilkut hän valitsi, sommitteli ja ompeli itse. Henni leikkasi tilkut sopivan kokoisiksi, silitti saumoja ja neulasi tilkkuja yhteen. Tällä tekniikalla tilkkutyö valmistuikin melkoisen sukkelaan. Taustana tilkkupeitossa on valkoinen puuvillatikkikangas eikä päällitikkauksia ole siksi tehty.


Tilkuiksi valikoitui ystävän mekko-ompeluksista jääneitä kankaita, kirpparilta löydettyjä tilkkuilijan tilkkuja ja muita hyvin kangasvarastossa marinoituja kangaspaloja. 


Kuvausasetelmia katsellessa Hennin poika totesi, että tämä asetelma pitää säilyttää. Siskonsa halusi kuitenkin oman tilkkutäkkinsä käyttöön, joten poika kävi sommittelemassa Hennin 1998 keväällä virkkaamaan viltin asetelmaan. Viltissä näkyykin hyvin sen ajan novitan lankojen värimaailma :)


Kesäisen puutarhan pionit paljastavat, että kuvia on haudottu pitkään koneella.

8 kommenttia:

 1. Kauniit hempeät värit tilkkupeitossa! Nyt teillä on yksi käsityöläinen lisää :) Hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kovin on tosiaan innokas tuo pieni käsityöläinen. Onneksi on sattunut myös kohdalle ope, joka on myös innostunut käsitöistä. Koulussakin saa sitten itseänsä toteuttaa tyttönen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Marina. Kyllä siitä tosiaan suloinen tuli.

   Poista
 3. Ihana täkki! Ja hieno on tilalle tullut virkattukin! :)

  VastaaPoista