keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi 2014



Juhlimme vuoden vaihtumista Hennin kotona. Henni päättikin yllättää juhlavieraat kullanhohtoisella juhlateemalla.  Joskus sitä menee sellaiseen tilaan, että pallotkin pitää puhaltaa kello kahdelta yöllä, vaikka keuhkot huutaa armoa ja hiusverisuonet ovat katkeamaisillaan. Joulukoristeet saivat väistyä, kun lahjapussista ommeltiin viirinauha ja pirtakin sai uudet koristeet.  


Uuden vuoden kakun Henni leipoi Karoliinan kahvimyllyn ohjeella, joka on julkaista joku vuosi takaperin ET-lehdessä. Tätä kakkua on leivottu aiemminkin ja resepti oli tuttu, mutta siitä huolimatta leipomishommista ei selvitty kommelluksitta. Liivatetta etsiessä kaapit järjestyivät uuteen uskoon ja ei sitä siltikään löytynyt, mutta onneksi lähikauppa on avoinna iltamyöhään ja kakku saatiin kasaan. Kakkutikkareissa taikina oli hieman löysää, mutta onneksi Henni keksii aina keinot. Veitsen avulla suklaakuorrute levittyikin mukavasti tikkareihin. 

Kakkutikkareiden tarjoiluun ei meinannut löytyä sopivaa astiaa, mutta sormi ei mennyt tälläkään kertaa suuhun vaan tikkarit sujahtivat tyhjään strösselipurkkiin. Monta kertaa tuli siis huomattua, että: "ohjaustoiminnan artenomi ei ikinä joudu pulaan".  

Vuosi vaihtui leppoisissa tunnelmissa ja hyvässä seurassa.


Oikein mukavaa uutta vuotta teille kaikille ja kiitos taasen yhdestä inspiroivasta blogivuodesta!

13 kommenttia:

  1. Kiitos itsellenne, täällä on aina ilo vierailla. Idearikasta tulevaa vuotta teille!

    VastaaPoista
  2. Oi, jospa oisin saanut olla mukana! En ole vielä ikinä saanut kakkutikkareita, ne olisivat varmasti herkkuani. Sulla muuten teidän äidiltä peritty tyyli tuo kokkaillessa luoviminen :) Hyvää uutta vuotta teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyypäs pistää korvantaakse. Saisinkohan tehtyä neidin lähestyville synttäreille pienen erän. Taidamme tosiaan äidin kanssa olla aikamoisia soveltajia :D

      Poista
    2. Te olette kyllä ihmeellisiä, aina mukamas mutkia matkassa, mutta lopputulos aina hyvää ja maistuvaa :)

      Poista
  3. hyvää uuttavuotta ja kiitos kivoista ideoista!
    Hauska uusi ilmekin etusivulla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Harmittelin juuri tässä Elinalle, että ei ole tullut otettua print screeniä talteen blogimme eri ilmeistä. Olisi hauskaa toisaalta, että ne olisi tallessa.

      Poista
  4. No mutta hei, hienot uuden vuoden pilleet teilläkin. Se on se juttu kun innostuu! Ja mikäs siinä, kyllä sitä välillä saakin :)

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaat ideat tulevatkin enempiä suunnittelematta. En yleensä ostele ilmapalloja enkä kultaisia nonparelleja, en edes ole erityisen kullankimaltava tyyppi ;) , mutta joskus se on elämässä reviteltävä ja inspiraation iskiessä ei mikään ole esteenä.

      Poista
  5. Hyvää uutta vuotta teillekin ja paljon uusia ideoita tällekin vuodelle!

    VastaaPoista
  6. Ihania tikkareita! Ja näinhän se on ettei ohjaustoiminnan artenomeille niin vain mene sormi suuhun :D Terveisin, yksi samanmoinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun löytyi ohjaustoiminnan artenomikin täältä :) Nämä kakkutikkarit oli vähän turhan makoisia omaan suuhuni, mutta lapsille vaikutti maistuvan oikein hyvin.

      Poista