sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pöllön puuhia


Henni ompeli Elinan tyttärelle leikkikassin, jossa on pesä pienelle pöllölle. Tämä pöllölaji ei kyllä tavallisesti tee pesää puuhun vaan sammaleiselle tai kivikkoiselle puuttomalle tunturille. Onneksi leikkipöllöt sopeutuu helposti erilaisiin olosuhteisiin.


Pesäkolo on sopiva myös Elinan virkkaamalle liiturille.Kyläilyreissulle Elinan tyttö pakkasi laukkuun serkulta saadun Arielin ja joulupukin tuoman linnun. Kassi sopiikin monenlaisiin leikkeihin, koska sen sisältä paljastuu kukkaniitty ja takapuolella nurmi tai sammalmätäs.

Laukkuun aplikoitu pesäpuu on sarkakankaasta. Muut kankaat on kierrätettyjä. Idea laukkuun tuli Ihanat itsetehdyt laukut-kirjasta, joka löytyi Hennin työpaikan hyllystä. Pöllökin on tehty kierrätysmatskuista ja idea jalostui tehdessä. Linnun sulat saikin kirjottua näppärästi, kun Henni tajusi, että ompelukoneesta löytyy juuri sopiva ommel tähän tarkoitukseen.

Barbille Henni ompeli Elinan tyttären toiveesta yöpaitoja ja juhlamekkoja helpolla putkimekkokaavalla. Näin Tanssiinan Annelta saadut lycratilkut pääsivät taas hyötykäyttöön. Yöpaidassaan barbi olisi kyllä pyjamabileiden kuningatar. Yöpaidassa eli mekossa on nimittäin sama malli kuin kuvan tuubimekossa ja kankaaksi neiti valitsi metallihohtoisen punaisen kangastilkun.     Elinan tyttärellä ideoita ja toiveita riitti, joten muutamassa minuutissa Henni surautteli asusteita niin monta, että barbin vaatekaapin sisältö meni kokonaan uusiksi. 


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Ihastuin kirjassa olevaan ideaan. Siinä oli myös kirjottuja lehtiä kauniisti puussa, mutta tämän kanssa tuli vähän joulunaikaan hoppu.

   Poista
 2. Kaunis kassi! Ihana idea tuo pesäkolo ja tyylikkäät nuo tikkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Minäkin ihastuin tuohon pesäkoloideaan ja lahjan saajakin oli kassista innoissaan.

   Poista
 3. Hieno kassi! Innostaa varmasti leikkeihin, ja pesäkolo...aivan ihana pöllöineen tai oravan näköiseni olioineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Kyllä tosiaan monenlaisia ihania leikkejä tuli heti ja leikissä oli sulassa sovussa pöllöt ja barbit.

   Poista
 4. Apua, miten ihana pöllön pesä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä jollain on tullut hyvä idea, kun on pesätaskun kassiin kehitellyt.

   Poista
 5. Mulla on ton kaavat mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ommella . ihana kassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni hetki aikaa ideasta toteutukseen. En lopulta käyttänyt kaavoja ollenkaan, kun niitä olisi pitänyt suurentaa. Eipä tuo taida paljon muodoltaan alkuperäisestä poiketa, materiaaleiltaan ja ulkonäöllisesti enemmänkin. Ajattelin, että valkoinen ei ehkä ole viisivuotiaan leikkihin se paras väri ja vihreää kangasta sattui olla kaapissa.

   Poista
 6. Oi, tuo pöllökassi on todella hurmaava :)

  VastaaPoista