maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukku 9Henni askarteli pistekirjoituspaperista paketteja, joihin voi sujauttaa pienen lahjan. Pistekirjoituspaperi onkin oikeastaan enemmän pahvia kuin paperia. Se on sitkeää ja kestävää, joten se on aivan mainio materiaali monenlaiseen askarteluun. Pistekirjoituspaperit on vanhoja Näkövammaisten Airut-lehtien sivuja. Ne on saatu näkövammaiselta naiselta, jonka kanssa Henni on töissä samassa työpaikassa.

Henni käytti lahjapakettien tekemiseen kaavaa, joka on peräisin jostain vanhasta lehdestä. Jos innostutte tekemään näitä, niin netissä on ainakin tällainen kaava. Kaavoja kannattaa piirtää kaksi. Toinen, jonka avulla leikkaat kartongista kaavan mukaisen palan ja toinen kaava pisteviivalla piirrettyjen rajojen nuuttaukseen eli taiteurien tekemiseen. Nuuttauskaava kannattaa tehdä vähän paksummasta pahvista tai ohuesta muovista. Jos et omista taittoluuta, voit käyttää vaikka sukkapuikkoa nuuttauksessa apuna. Myös pakotuspuikko sopii hyvin tähän hommaan. Nuuttaamalla saat kaarevista taitoksista siistit.


Vitivalkoisia paketteja somistaa värikkäät paperinarut ja pakettikortit. Herkullisen väriset paperinarut löytyi Suomalaisesta kirjakaupasta ja niillä on jo aiemmin somistettu 1. luukun tuikkupurkkia.

6 kommenttia:

 1. Aika mukavan näköisiä paketteja :)
  Varmasti saajalleen mieluisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Helppoja on tehdä ja käteviä pienille lahjoille, kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Todella kivan näköisiä paketteja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onnistuu paketit muustakin matskusta hyvin, vaikka pistepaperi antaa kyllä oman ilmeensä paketeille.

   Poista
 3. Hienoa, mahtavia ideoita täällä joulukalenterissa! Teidän blogissa on aina niin kiva käydä virkistäytymässä, tämä onkin ainoita blogeja joita seuraan :)

  VastaaPoista