sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tilaihmeet paronin puutarhassa


Kökarista teimme päiväreissun ihmeelliselle Källskärin saarelle, joka on tunnettu ruotsalaisen paronin, Göran Åkerhielmin, rakennuttamasta puutarhasta. Karun kasviston, kivien ja kallioiden keskellä vehreä puutarha onkin ihmeellinen näky. 

Puutarhan kivimuurilla roikkuu tilaihmelaukku, jonka Elina ompeli äidillemme. Laukku on lähes identtinen kopio Elinan omasta laukusta. Vain vuori ja hihna on tehty eri kankaasta, oranssista pellavasta. Kaikki kankaat on kierrätettyjä. Ohje on japanilaisesta kirjasta ja lisää kuvia samalla ohjeella tehdyistä laukuista löytyy täältä ja täältä.


Lähellä paronin puutarhaa, korkean kallion laella, on Reima Pietilän suunnittelma mökki. Tove Jansson on käynyt mökissä muutaman kerran inspiroitumassa, joten sieltä oli hyvä hakea virikkeitä tuleviin kirjoihin! Näyttääkö mökin kattokoriste tutulta?


Aiemmin kesällä Elina tuunasi itselleen hiuspannan Hennin tekemien pantojen innoittamana. Vuosia sitten ostetun neulepannan ilme muuttui kertaheitolla, kun siihen lisäsi rypytyksen ja pienen puunapin.


Tilaihme laukun kätevyys ja käytettävyys sai retkellä aivan uuden ulottuvuuden. Isämme innostui käyttämään sitä "reppuna". :D

Reissu oli tiukka aikataulultaan. Kuvattavaa olisi ollut vaikka mitä ihanaa. Tässä muutama inspiraatiokuva matkan varrelta.Yksi saaren erikoisuus on jääkauden muovaamat sileät kalliot. Niitä olisi ihaillut pidempäänkin ja sääkin oli mitä upein. Hienosti selvisi meidän pikkuisetkin haastavassa maastossa, joten voimme suositella lämpimästi koko perheen retkipaikaksikin.

4 kommenttia:

 1. Oli pakko ryhtyä bloginne seuraajaksi ihan jo pelkästään sen vuoksi, että rakkaat veljentyttäreni ovat myös nimeltään Elina ja Henni :)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa seuraamaan blogiamme! Joskus aiemmin täällä kävi kommentoimassa Elina, jonka sisko oli Henni ja veli Heikki kuten meillä. Hauska kuulla, että Henni ja Elina -siskoksia on enemmänkin :D

  VastaaPoista
 3. Oi, Kökar ja Källskär on ihanat paikat! Olen käynyt molemmissa monta kertaa. Ensimmäinen kerta Källskärillä oli mieletön, kun opas oli ruotsinkielinen enkä ymmärtänyt kaikkea ja ympärillä oli kalliota, isoja kiviä ja pieniä kiviä ja merta ja lisää kiveä. Ja yhtäkkiä sympaattinen talo ja mieletön puutarha patsaineen ja puroineen! Todella kaunis paikka, jonne lähtisin mielelläni uudelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli Källskärissä ruotsinkielinen opas ja itsellä ruotsin taito ruosteessa. Enkä ollut etukäteen nähnyt juurikaan kuvia tai lukenut saaren historiaa, joten olihan se mahtava elämys. Olisi kiva päästä uudelleen oikein ajan kanssa! Ensimmäistä kertaa ymmärrän myös oikeasti, miksi ihmisiä kiehtoo meri.

   Poista