keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ketut ja karhut taskussaHennin uusi huppari on mukava ja pehmeä, mutta kovin epäonninen ompelus ihan alusta loppuun. Idea lähti siitä kun pähkinänvärinen joustofrotee joutui Kestovaippakaupalla vahingossa saksien nipistämäksi. Henni päätti ostaa kankaan omiin ompeluksiinsa, koska se sopi niin hyvin Ketut ja karhut -trikoon kaveriksi. 

Kankaat Henni leikkasi jo talvella, mutta odotteli pitkään huppariin sopivaa resoria, joka tuli kestovaippakaupan valikoimiin vasta ihan hiljattain. Resorin löydyttyä Henni päätti lähteä muuttolaatikoiden keskeltä Jyväskylässä järjestettyyn ompelumaratoniin, mutta siellä aika kului saumurin kanssa taistellessa. Vasta kotona Henni huomasi mistä homma oikeasti kiikasti. Yksi osanen oli ilmeisesti edellisissä ompeluksissa siirtynyt väärään asentoon, joka sitten aiheutti saumurin takkuamisen. 

Saumuriongelman ratkettua ompelupuuhat jatkui kotona mallikkaasti, kunnes tuli vetoketjun vuoro. Tukikangas olikin liian löysää, eikä vetoketju osunut kohdilleen. Muutamaan kertaan piti jo ommeltu vetoketju purkaa ja sitten vielä tuli huomattua, että vasen ja oikea puoli olivat erikokoiset. Siinä saumurin kanssa taistellessa olikin vissiin tullut veistettyä joitain osia pienemmiksi. Lopulliseen versioonkin jäi vielä vähän kohdistusasiat vinksalleen, mutta eipä tuo haittaa. Onpahan muistot epäonnisesta ompelukokemuksesta.

Henni ajatteli vielä pestä nopsaa ennen kuvausta narukuivatuksessa tulleet painanteet kankaasta, mutta pesukone ei jaksanutkaan lingota yksinäistä painavaa hupparia. Käsi- ja jalkavoimin Henni puristeli ylimääräiset vedet hyvin vettä imevästä froteesta.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Huppari on valmis, kuvattu ja saatu käyttöön. Auringonpaisteessa tarkenikin jo pienen hetken istuskella vain huppari takkina.

Kaava on oman kehittelyn tulosta (ensimmäinen versio) ja aiemmin samalla kaavalla on valmistunut Hennin harmaa  huppari ja  Elinan ruskea apilahuppari


2 kommenttia: