sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sitten tuli Viileä VenlaMeidän ja ystäviemme lapset ovat kovasti innostuneet Risto Räppääjästä ja tyttöjen ehdoton suosikki on Viileä Venla. Elina teki joululahjaksi leikkeihin sopivia hiussomisteita. Kukkaponnariin innostusta löytyi  vauvan virikelelusta, jonka Elina bongasi Nossu työstää -blogista. Kukat on virkattu kirpparilta löytyneistä ohuista langoista.

Lisäksi Elina teki tytöille lettipinnit jämälangoista. Lettipinneistä tulikin tosi suosittuja ja eri värisiä lettejä on letitelty joulun jälkeen lisää. Eskaritytölle lettipinnin tekeminen olikin helppo nakki. Kiva ja nopea käsityö, johon saa mukavasti kulumaan ne pienimmätkin lankamytyt. 

Näistä lettipinneistä tulee mieleen -80-luvun Jonna-ponnarit. Hennillä oli lapsena semmoinen ja se oli  kyllä tosi viilee juttu. Muistatteko te Jonna-ponnarit? 

9 kommenttia:

 1. Joo kyllä muistan Jonna-ponnarit (eiks se oo sellanen sivuponnari?), eikä uppoa makuuni ainakaan nykyään. Mutta toi lettipinni on hauska, ja meiltä löytyy myös pari, jotka ovat juuri katsoneet Viileän Venlan. Toinen sattuu vielä olemaan sairaana, niin että jos kunto paranee, saattaisi olla jonkin pienen tekemisen tarpeessa toipumispäivänään. Miten kiinnititte letit pinneihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna-ponnarissa oli semmoinen pieni tyttöhahmo, jonka päästä lähti pitkä letti. Se kyllä taidettiin usein laittaa sivulle, mutta ei ehkä kaikkiin hiuksiin. Jotenkin ponnari liittyi myös lapsitähti Jonnaan (Tervomaa)... Olikohan Jonnalla sitten myös semmoinen? Henni varmasti muistaa.

   Lettipinnissä langat on vain sujautettu sinne pinnin väliin. Aluksi kyllä epäilin, että miten sinne hiukset enää mahtuu, mutta hyvin on toiminut. Toivottavasti siellä on lapsi jo toipumassa, niin voitte askarrella omat lettipinnit!

   Poista
  2. Haa, nyt mä muistan ton Jonna-ponnarin! En kyllä muista oliko itselläni sellaista. Lapsitähti-Jonnalla oli muistaakseni sellainen pään sivulle tehty ponnari, sitä muistelin tuossa aikaisemmassa kommentissani.

   Poista
  3. Kiva, että muistui mieleen Voi kun jostain semmoisen vielä löytäisi ;)

   Poista
 2. mun 3,5v tytöllä on viileä venla se nyt kovin juttu. se on tytön lempparielokuva ja on viileänä venlana pitkin päivää neljä hametta päällekkäin. juurikin tänään piirsin pari hametta ja yhden mekon luonnoskirjaan että tällaset viileävenla-vaatteet voisin tehdä. hirmu suloista on katsoa kun toinen tanssii dvd:n tahdissa kaikki ne kohtaukset missä venlakin on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin neljä hametta päällekkäin on tuttu näky. Mumma teki joululahjaksi myös ihan oikean Viileä Venla hameen, jossa on sydäntasku ja kirpparilta löytyi asuun sopiva pinkki ruutupaita. Kaiken rekvisiitan kruunaa tietty aurinkolasit ja kyllä se on hassua, kun 4-vuotias tulee kaikissa niissä tamineissa ja sanoo. "Mo!". Ja tanssikuviot on tietty hallussa! :D Innolla ootan, että näen sun luonnokset valmiina!

   Poista
 3. Kiitos kiitos kiitos!! Nyt tiedän mitä askarrellaan viikonloppuna 5vee synttäreillä! Kukkakin on kaunis!

  VastaaPoista
 4. Minun kommentti hävis...tuleekohan se joskus myöhemmin esiin..meillä fanitetaan hahmoista Nelli Nuudelipäätä:D Kiitos letti-ideasta, taidetaan askarrella viikonloppuna 5vee synttäreillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kommentti hävinnyt mihinkään, meillä on vaan roskapostin varalta käytössä tuo kommenttien tarkistussysteemi. Menee yleensä hetki ennen kuin huomataan kommentit ja julkaistaan ne sitten. ;)

   Kivaa, että sait tästä idean 5-vuotissynttäreille! Meilläkin on pikkuhiljaa innostuttu enemmän myös Nelli Nuudelipäästä ja nuudeleita onkin pitänyt tehdä viime aikoina usein tytön muutoin suoriin hiuksiin.

   Poista