torstai 10. tammikuuta 2013

MekkoTässä on Mekkotehdas-kirjan Orelma-kaavalla tehty mekkonen Elinan kummitytölle. Vaikka erikoisten sattumusten seurauksena tämä yläkuvassa oleva mekko ei päätynyt Elinan kummitytölle. Mekko nimittäin katosi mystisesti päivää ennen joululahjojen vaihtamista. Sitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa, mutta ei, ei sitä löytynyt enää missään. Pahin vaihtoehto oli, että mekko olisi joutunut paperipussissa paperinkeräysroskikseen.

Noh, mutta koska paketteja oli vaihdettava, Elina päätti olla uuttera ja ommella uuden mekon. Kangasta oli sopivasti jäljellä ja ohje tuttu, joten toinen mekko valmistui melko sutjakasti. Alla olevassa kuvassa näkyy tämä toinen, melkein samanlainen, mekko.Mekot on tehty kirpparilta löytyneestä puuvillasatiinista, josta on aiemmin valmistunut hame Hennille. Kanttauksena on ihana, ohut Marimekon pallokangas. Myös napit on kirpparilöytöjä.

Ja kuten varmaan arvaatte, löytyi se toinen mekkokin sitten lopulta... sitten kun etsiminen oli jo lopetettu ja koko tympeä episodi unohdettu. Siellä se oli kaapissa, josta sitä oli katseltu uudestaan ja uudestaan. Pussi oli jäänyt hyllyn taakse jumiin ja kummallinen rapina hyllyä säätäessä paljasti mekon olinpaikan. Nyt on kyllä ihan hyvä fiilis, kun lahjavarastossa on yksi ylimääräinen mekko odottamassa uutta omistajaa!

7 kommenttia:

 1. Tuo on niiiin tuttua - asia, esine tai ajatus löytyy kun on jo luovuttanut ja lähes unohtanut koko jutun. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin tällä kertaa. :)

  Mistä tuo ylemmän kuvan henkari on? vai onko itse tehty? löytyisköhän siihen ohjetta? on aika söpö. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkari on ostettu joskus jostain lastentarvikenettikaupasta Seinäjoelta, jota ei taida enää olla, mutta varmasti muuallakin ollut niitä myynnissä.

   Poista
  2. Se on kyllä niin, että jos ei meinaa löytyä niin kannattaa vaan lopettaa etsiminen. Sattumoisin juuri äsken pyykkejä viikatessa tuli vastaan tytön sisiliskolelu, jota on etsitty jo useampana päivänä. Samainen lisko on tehnyt katoamistemppuja aiemminkin, mutta aina se jostain ilmaantuu... silloin kun sitä vähiten odottaa ;)

   Poista
 2. Ihanat mekot - mutta voin kuvitella paniikin, kun tietää jotain lahjaksi ommelleensa ja sitten sitä ei olekaan missään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannaliini! Tosiaan ei se mieli kovin tyynenä pysynyt, kun mekkoa ei löytynytkään. Kaapistakin kaikki tavarat vedettiin ulos pariin kertaan, ilman tulosta. No onneksi löytyi sitten lopulta :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin kankaasta tosi paljon.

   Poista