torstai 6. joulukuuta 2012

Luukku 6
Henni oli lähdössä virkistävälle lomareissulle miehensä kanssa. Tavaroita pakattaessa mies ihmetteli, että: "Eikö edes automatkalle ole mitään käsityötä mukana..." ja vinkkasi sitten, että pipolle voisi olla tarvetta. No niinhän siinä sitten kävi, että matkaan tuli pieni mutka. Sopivien lankojen puuttuessa täytyi nimittäin tehdä pikainen visiitti Toivolan vanhaan pihaan hakemaan lankoja Titityystä. Langaksi valikoitui vaalean- ja tummanharmaa vyyhti Cascade 128 Chunkya. Auton hanskalokeron avulla vyyhti muuttui lankakeräksi ja ensimmäinen pipo valmistui sukkelaan välillä Jyväskylä-Helsinki.

Matkan aikana Henni aloitti virkkaamaan toistakin pipoa (ylemmässä kuvassa). Lanka ei kuitenkaan aivan riittänyt loppuun asti, mutta onneksi kotoa löytyi pieni myttynen tummanharmaata Seiskaveikkaa ja se oli sopiva kakasinkertaisena muiden lankojen kaveriksi. Näin sai lankomieskin oman piponsa.Itsenäisyyspäivän kunniaksi taidamme suunnata porukalla Toivolan vanhaan pihaan katsomaan mitä siellä joulupihalla oikein tapahtuu. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

3 kommenttia:

 1. Juu, se taitaa olla meilläkin niin, että sairaaksi luullaan, jos ei joku nyttynen ole kädessä työstettävänä ihan joka paikassa. Teitkös, Henni, pipat ylhäältä alaspäin virkaten? Siis kärjestä helmaan päin? Hauska on tuo lankomies, kun ensimmäinen ajatus kuvasta oli että "sehän on Monitori-Masa". Sillä nimellä on lankoinen tunnettu meilläpäin, eikä siitä kukaan ole muuta nimeä koskaan käyttänytkään, jolloin se vaikuttaa enemmänkin sarjakuvahahmolta kuin oikealta ihmiseltä, saati lankomieheltä :) Hauskan pieni on tämä maailma. Ihan toisaalta tutut ihmiset ovat toisten tuttujen lankomiehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No Masahan se. Ylhäältä alashan tuo on tehty. On todettu, että piposta tulee siistein sillä tavalla.

   Poista
  2. Monitori-Masa yhdisti kyllä melko heti kuka tämän kommentin oli jättänyt eli vissiin on erityisesti teilläpäin tunnettu tuolla nimellä. ;)

   Poista