tiistai 10. huhtikuuta 2012

Piilopaikkoja leluille


Henni on haaveillut säilytyskoripussista jo pidemmän aikaa. Inspiraatio tähän projektiin tuli kolmas kerros -blogista. Henni löysikin kirpparilta ihanan vintagerullaverhon ja surautti samantien ensimmäisen version. Toinen samanlainen on vielä jäljellä, joten siitä surautellaan varmaan sitten muutamia pienempiä säilytyskoreja.

Samalta kirpparireissulta löytyi myös nuo kolme peltipurkkia. Yksi samanlainen olikin jo kaapissa entuudestaan kahvipurkkina ja peltipurkit nähdessään Hennin poika totesikin että: "samanlainen kuin isällä." Tarkasti ne lapset seuraa. Tuo kahvipurkki on nimittäin melko harvoin näkyvillä, kun sieltä vain otetaan kahvia ja laitetaan samantien takaisin kaappiin. Ja miksi kahvipurkki sitten on isän eikä äidin? No tietenkin siksi, koska eihän äiti juo kahvia...

16 kommenttia:

 1. Voi, miten kiva! Suuri kiitos ideasta ja linkkivinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompi kiitos kuuluu juurikin tuon linkittämäni blogin kirjoittajalle.

   Poista
 2. Olikin kyllä hauska linkki.

  Tulin päivittelemään, miten minunkin on tehnyt viime ajat mieli surruutella lelutynnyreitä pehmoille, mieluiten jotenkin ripustettavia. Tämä matsku on kyllä varmasti juuri oivaa tarkoitukseen! Meidän toistaiseksi vielä käytössä olevista vintagerulliksistamme ei tohtisi kyllä verhoja tehdä, ovat sen verran säädyttömässä kunnossa... ompelupuuskaa ja uusien verhojen tilauspuuskaa odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaisia verhoja varmasti löytyy kirppareilta ja kierrätyskeskuksista. Ostamani maksoivat yhteensä 3,40 euroa eli paljon ei siinä köyhtynyt.

   Poista
 3. Tyylikäs kokonaisuus :) Hyvä idea käyttää vanhat rullaverhot koreina!

  VastaaPoista
 4. Loistavan näkoinen lelukori! Eilen juuri katselin pihakamarin nurkassa olevia vanhoja rullaverhoja ja mietin että pitäisikö heittää pois, kun ei käyttöä tunnu löytyvän ja nyt tämä idea...Voitteko avata hieman tuota korin ompelua, itse en ei-luovana ompelijana oikein hoksannut miten tuo pohja ommellaan. Kiitos kivasta ideasta!-marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelin toisen sivun ja pohjan ihan vain suoralla ja taitoin sitten pohjasta kulmat korin sisäpuolelle. Suora ommel siis vastakkaisiin kulmiin niin, että siihen tulee kolmion muotoiset lärpäkkeet kaksinkertaisena... Kuvin olisi helpompi selostaa :)

   Poista
  2. Kiitos, näin vähän aavistelinkin. Nyt on kori valmis vastaanottamaan kasan pehmoleluja sisuksiinsa. Marika

   Poista
 5. Tuo ankka, se on samanlainen jonka tein yläasteella kässässä ja annoin sen sitten myöhemmin isoveljelleni lahjaksi. Siellä se edelleen istuu hänen olohuoneensa sohvan päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankka on kyllä ihanuus. Elina sen ompeli meidän esikoiselle joskus lahjaksi roskiksen päältä löytyneen käsityölehden ohjeella.

   Poista
 6. Hurjan kiva piilopaikka kaikelle mitä lattioilla lojuu! Jos tekis tavallisesta kankaasta tarvitsee varmaan jotain koviketta? (Oletan siis että rullis on ollut melko tukevaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika jäykkää tuo rullaverho on, että varmasti jonkun kovikekankaan tai huovan tarvitsee tueksi. Canvas ja paksut sisustuskankaat tosin saattavat olla jo sellaisenaan tukevia.

   Poista
 7. Mahtavaa, että rullaverho inspasi! Pitääkin mennä taas kohta haalimaan itsellekin lisää materiaalia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaa pitää silmiä auki kirppareilla. Täytyisi löytää lastenhuoneen väreihin paremmin sopivaakin rullista.

   Poista