lauantai 17. joulukuuta 2011

Luukku 17


Joulupuu on rakennettu


Nyt joulun alla monissa blogeissa on näkynyt Arnen ja Carlosin ohjeella kirjoneulottuja palloja. Ennenkö ehdimme hankkia kirjaa käsiimme ja kokeilla pallojen kirjoneulontaa, löytyi Sanavyyhti-blogista ihana ohje kirjovirkattuihin joulupalloihin. Ohje olkipukkikuvioisen pallon tekoon oli niin herkullinen, että sitä täytyi päästä heti kokeilemaan. Elina ei ollut sitten kouluaikojen kokeillut kirjovirkkausta ja tekniikkaa pitikin vähän palautella mieleen. Siihen löytyi hyvät ohjeet Suomen käsityömuseon käsityönurkasta. Kirjovirkkauksen etuna on, että taakse ei ainakaan jää liian löysiä tai kiristäviä lankoja kuten joskus kirjoneuletta tehdessä. Muutenkin virkkaamalla on ehkä kätevämpi saada aikaan pallon muoto.


Olkipukkipalloa varten sopivat langat löytyi Elinan lankavarastoista. Virkatun pallon sisään Elina nappasi liikuntakeskuksen roskiksesta käyttäkelvottaman salibandypallon. Pallo oli juuri sopivan kokoinen Nalle-langan paksuisella langalla ja 2,5 virkkuukoukulla virkatun joulupallon sisään. Salibandypallo toimii kyllä hyvin siinäkin mielessä, että se on sopivan kevyt. Vielä olisi muutama roskiksesta kaivettu pallo jäljellä... kunhan olisi hieman enemmän aikaa virkata lisää palloja. Elina onkin nyt kovasti innostunut joulukoristeista, vaikka aiempina jouluina koristelu on jäänyt hyvin vähäiseksi. Nyt on löytynyt niin paljon ihania ohjeita, että aivan tuntuu, että eihän niitä joulukoristeita malta edes ottaa pois. Voi kai olkipukkipallo koristaa kotia kesälläkin, voihan? :)


Henni tuunasi kirpparilta löytämänsä olkipukin uusiin asusteisiin, kun edelliset ei miellyttänyt silmää (taisi olla alkujaan nimittäin joku halpispukki?). Olkipukin uudistamisessa Henni käytti sarkakangasta, muliinilankaa ja oranssia alushousukuminauhaa. Tuo alushousukuminauha on muuten peräisin lahjapaketista, jossa se oli pakettinauhan asemassa.

Henni on myös kauan miettinyt joulukuusen hankintaa, mutta eipä nyt tullut hankittua, kun joulua vietetään lasten mummoloissa. Kuvaustilanteessa Henni keksi kuitenkin rakentaa oman joulupuun, jonka runkona on wanha pirta ja latvana pärekori :D Aika veikeä joulupuu ja Maippuhan oli siitä aivan innoissaan. Kuvauksien jälkeen Maippu halusikin ripustaa siihen ihanan kultaisen joulupallonsa ja korin sisälle laitettiin valot. Niinpä tämä joulupuu taitaakin olla tämän joulunaluksen Hennin perheessä kuusen korvikkeena. Pärekorin aukoista valo tuleekin kivasti ulos ja siitä saa tehtyä hauskan valon, jos sellainen sopii tyyliin noin muuten.

4 kommenttia:

 1. Mahtava pallo! Minä en malttanut olla hankkimatta Arnea ja Carlosia, ja vaikka en vielä ole ehtinyt siitä mitään kokeilla käytännössä, on se ollut jo jonkin illan iltalukemiskirjana petissä ;) Voinpas sen ottaa vaikka näytille tänään, jos muistan puotiin lähtiessäni pakata sen mukaan.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että innostuitte palloista. Tämä malli on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 3. Teillä on aivan mahtava joulukalenteri!! Ja tuo pärekoripuu on loistava idea! Missähän se meidän pärekorimme taas olikaan.. ;)
  Moniaa näistä teidän jutuista haluaisi kokeilla tehdä, mutta taitaa jäädä ensi jouluksi. ;)

  VastaaPoista