lauantai 26. marraskuuta 2011

Lahja hieman jälkijunassa


Hennin kuopuksen synttäreitä juhlittiin jo muutama viikko sitten, mutta yksi lahja antoi odotuttaa itseään. Elina oli nimittäin luvannut neuloa pojalle lahjaksi slipoverin ja sen aloittaminen jäi hieman viime tinkaan. Innoitus slipoveriin löytyi Inkeroisen -blogista. Tuo parin vuoden takainen postaus Karhunpojan ihanasta liivistä olikin jäänyt meille molemmille mieleen. Alkuperäinen idea ja ohje liiviin löytyy täältä, mutta Elina ei käyttänyt sitä vaan yritti apinoida Inkeroisen tekemää versiota.

Slipoverin neulominen onnistuikin yllättävän hyvin ilman ohjetta. Ensin vaan koetilkku ja siitä laskutoimituksella oikea silmukkamäärä alkuun. Kavennuksissa apuna oli Elinan tyttären liivimekko (ihan ommeltu versio), josta pystyi katsomaan miten käden- ja pääntiet kaartuvat. Lanka oli niin ohutta, että helmineulos "yksi oikein, yksi nurin" -tekniikalla ei olisi oikein erottunut, joten Elina päätti tehdä sen siten, että oli aina kaksi oikeaa ja kaksi nurjaa silmukkaa. Ja tietty aina kaksi riviä aina samalla tavalla.


Slipoverin edessä toisella sivulla on napit.


Olalla olevat napit näkyvät tästä takaa sivulta otetusta kuvasta

Lanka on Cascaden Heritage silk ja se löytyi Titityystä. Napit löytyi puolestaan Keinoselta, pitkän mietinnän ja pohdinnan tuloksena.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Anni!

    Tosi tyytyväinen olin kun näin slipoverin Hennin pojan päällä. Just nappi koko ja sopii pojalle kuin nakutettu. Kannatti siis nähdä vaiva :)

    VastaaPoista