tiistai 1. marraskuuta 2011

Ei ole pupu pöksyssä vaan takissa


Tässä on nyt isosiskon eli Maipun murufleecetakki. Tyttö ihastui siihen heti. Ei ihme, onhan takki ihanan pehmeä ja muutenkin suloinen. Henni käytti takissa samaa Ottobren (4/2010) kaavaa kuin pul-kankaisessa leppistakissa, joka tehtiinkin alunperin kaavan testausmielessä. Tähän takkiin Henni lisäsi kuitenkin hieman lisää leveyttä, jotta kädet sujahtaisi paremmin hihoihin. Pupu kangas on tietenkin ihanaa luomupuuvillaista Vink-muruneulosta. Fleece, vetoketju ja resori on Eurokankaasta.

Alla on kuva puputakista in action (ja kirahvikin taustalla näkyy). Maippu on lähdössä tässä Tampereelle isänsä kanssa. Asun tyttö on itse valinnut. Tilausta taitaisi nyt olla myös toisen värisille manymonths-villaleggareille, jotka on hametyttöjen ehdoton varustus. (Molemmilla lapsilla on päässä Kimperin pipot ja pojalla myös Kimperin housut.)

5 kommenttia:

  1. kiva. mikä koko kaavassa oli? ja mikä kaavan nimi oli? mitä muita muutoksia teit kaavaan kuin levennys?

    VastaaPoista
  2. Kiitoskiitos :) Olen kyllä tosi tyytyväinen näihin lasten takkeihin. Näyttää kivalta ja on lapsille mieluisat, pehmeät sekä lämpimät.

    Unikuu: Takki on tehty kaavalla nimeltä Montparnasse vetoketjuhuppari ja siitä kaavasta pienimmällä koolla eli 116 cm. Malli on B eli pidempi. Takin sivusauman olen suoristanut hieman alaspäin viistosti ja tehnyt resorikaavat lisäksi hihansuihin, huppuun ja vyötärölle. Ompeluohjeena olen käyttänyt ottobre 1/2011 hupparitakin ohjetta. Hieman lyhensin helmaa siten, että resorin kanssa tuli sopiva 45 cm vetskarille. Toivottavasti näistä oli apua!

    VastaaPoista