torstai 19. toukokuuta 2011

Barbababa pallona mekossaHenni ompeli tämän mekon kaksivuotislahjaksi ystäviemme lapselle. Mekko on aloitettu kolmen konstin mekkokaavalla viime kesänä (Ottobre 3/2009) ja sitten vuoden ajaksi unohdettu keskeneräisten laatikkoon. Jokin siitä puuttui ja nyt siihen löytyi ratkaisu. Vähän vanhaa tyynyliinapitsiä, rypytetty suikale kangasta sekä Barbababa-ruusuke.Hennin ompelukoneessa on reunanhuolitteluun oiva paininjalka. Se kääntää automaattisesti kapean taitteen reunaan ja sitä Henni testaili tässä mekossa. Onkohan joku teistä käyttänyt enemmänkin tällaista paininjalkaa? Aloituksesta ei meinaa tulla siisti. Onko jollain vinkkiä siihen? Entä voiko kulmat saada jotenkin nätiksi esimerkiksi liinan reunoja huolitellessa?
Pöllö- ja sydänkangas on vanhasta tyynyliinasta, kukkakangas vanhasta verhosta, barbababa-kuvio vanhasta lasten sadetakista (jonka Henni pilkkoi joskus vuosia sitten :-/), pitsi on tullut jonkun huuto.net-kankaan mukana yllätyslahjana ja nauha on ostettu ihan tätä mekkoa varten Kangas Center Partista Jyväskylästä.

3 kommenttia:

 1. Tuollainen paininjalka olisi kyllä tosi kätevä, minä kun inhoan päärmeiden silittämistä. Viimeistään sitten kun uuden talon verhojen ompelu tulee urakaksi täytyy hommata moinen.

  VastaaPoista
 2. hieno Barbababa-ruusuke! mielenkiintoa herättää tuo paininjalka, pitää joskus nähdä moinen hienous :)

  ps. mullakin tuli aiheeseen sopiva se "varmistinsana" vai mikä onkaan: coristin (viittaa siis ruusukkeeseen) :D

  VastaaPoista
 3. Joo se paininjalka on kyllä kätevä. Voisi olla sellaisia eri levyisille käänteille :) Toi on sellanen tosi kapee, jota en kyllä lähtisi yrittämään ilman tota paininjalkaa.

  Hauskuuttaa välillä noi varmistinsanat kyllä :D

  VastaaPoista