tiistai 5. huhtikuuta 2011

Totoro-kuningas - 大トトロ


Elinan tyttö pitää kovasti "Naapurini Totoro" -elokuvasta. Elinalla onkin ollut pitkään mielessä Totoro-amigurumin virkkaaminen. Jokin aika sitten Totoro-kuninkaan virkkaaminen pääsikin alkuun, mutta kaikki asiat meinasi mennä sen edelle. Viime viikolla Elinan tytöllä nousi kuume ja äiti päättikin yllättää tyttärensä tekemällä Totoron valmiiksi. Jo puolivalmiina tämä Totoro pääsi mukaan leikkeihin ja yöunilta Totoro piti käydä nappaamasta kesken kaiken, että kädet, jalat ja häntä saatiin vielä paikalleen. Lopputulos oli kyllä tosi onnistunut! Tekee mieli tehdä myös pikkuisemmat Totorot ja pari nokipalleroa. Tähän isoon kaveriin sopivan väriset langat löytyi kirppikseltä.


Totoro on kunnianosoitus luonnonvoimille ja sitä katsellessa ei voi olla ajattelematta Japanin tilannetta. Toivomme todella, että tilanne Japanissa muuttuisi paremmaksi.

Totoro is a tribute to power of nature. So when you look at him you can´t help thinking about situation in Japan right now. We really hope that things will get better in Japan.

11 kommenttia:

 1. On kyllä upea! Meilläkin lapset tykkää. Tyttö on tällä viikolla kiinnostunut ensimmäistä kertaa ohjelmista hieman alkumusiikkia enemmän ja haluaisi "Totolia kattoo", vaikka aina tulee harmi, kun pikkutyttö on hukassa =)

  VastaaPoista
 2. Voi ei, haluan tuon Totoron!!!! Olen jo pitkään miettiny että mistä saisin itselleni sopivan Totoro-pehmolelun (niin ja ikää löytyi öö pian 19 vuotta). En edes hirmusesti fanita mitään animejuttuja, mutta Totoro on mulle vaan semmoinen juttu. Jos tollaisen jostain saisin olisin onnellinen! Voi että. Aivan ihana.

  VastaaPoista
 3. Kiva tämäkin =) Mä haaveilen amigurumin teosta, mutta kun jo se ketjusilmukoiden virkkaus on ylivoimaista... Olisikohan jotain sellaista TOSI yksinkertaista ohjetta, jonka kanssa ei törppökään voi kuin onnistua...?

  VastaaPoista
 4. voi ei.. täähän on aivan mahtava. meillä isi on suurin totoro fani.. minusta kaikki hahmot miyazakilla on suloisia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista! Totoro on kyllä niin valloittava ja meilläkin Totorosta tykkää koko perhe! Mun mies seurasikin koko tekemisen ajan jännittyneenä, että en vaan mokaa mitään.

  emmesyys: Ei tunnu hirveesti tosiaan olevan tarjolla Totoro-pehmoja täällä Suomessa. Japanista varmaan saisi vaikka minkälaista ja kokoista. No mutta tuon virkkaaminen ei kyllä ollut vaikeaa, joten ei muuta kuin omaa Totoroa tekemään :)

  unikuu: mäkin tykkään tosi paljon Miyazakin hahmoista. Oon nyt jälkeenpäin ihaillut kovasti sun tekemiä Totoro applikaatioita!!! Ne on aivan uskomattomia!

  Marjo: Ei ne amigurumit niin vaikeita oo, miltä ehkä näyttää. Tarvii vaan osata ketjusilmukka, kiinteäsilmukka ja sitten lisätä ja vähentää niitä. Varmasti osaat! Ja youtubessa on kyllä paljon videoitakin, mistä voisi olla apua. Mun mielestä amigurumeissa haastavinta on saada sopiva ilme hahmolle ja toki niitä haastaviakin ohjeita on olemassa...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana! Meillä myös Totoroa (ja Miyazakia) kovasti fanitetaan. :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen Totoro, tulikin heti halu katsoa Totoro pitkästä aikaa. :)

  VastaaPoista
 8. Hei, saisinko ohjeen Totoroon? :) Ihana kun on!

  VastaaPoista
 9. Kiitos mustikkasoppa :) Tää Totoro on tehty ihan vaan mutu-tuntumalla, joten ei oo ohjetta valmiina. Täytyisi melkein tehdä uusi Totoro, että saisin kunnon ohjeen kirjoitettua ja testattua samalla ohjetta. Pidän kuitenkin toiveesi mielessä! Uuden Totoron virkkaus onkin varmaan jossain vaiheessa edessä, kun on muitakin pieniä Totoro-faneja tuttavapiirissä.

  VastaaPoista