maanantai 6. joulukuuta 2010

LUUKKU 6: Hyvää itsenäisyyspäivää!


Henni tuunasi tyttärelleen mekon itsenäisyyspäiväjuhlaa ja perhosbalettiesityksiä varten. Tuunaamansa mekon Henni löysi itselleen vuosia sitten kirpputorilta ja se on ollut pitkään materiaalivarastossa odottelemassa sopivaa ideaa. Alkuperäisen mekon on valmistanut aikoinaan Valioasu.

Maipun mekko valmistui ilman sen suurempaa etukäteissuunnittelua. Apuna mitoissa oli aiemmin tehdyissä liivimekoissa käytetty kaava, mutta malli kehittyi suurimmaksi osaksi alkuperäistä aikuisten mekkoa hyödyntämällä. Vetoketju sai pysyä alkuperäisellä paikallaan, joten Henni säästyi sen ompelemisen vaivalta. Etukappaleen Henni leikkasi kokonaan uudelleen vuorikankaasta ja mekon helmasta, koska etukappaleen yläosassa oli rintalaskokset. Hihat istutettiin uudelleen rypyttämällä ne pienempään kainaloaukkoon ja niistä tulikin sievät perhosen siivet. Myös alkuperäisen mekon helmakääännös tuli hyödynnettyä pienen mekon helman röyhelössä.

Maippu on ollut nyt kipeänä, joten päiväkodin itsenäisyyspäivän vastaanotto jäi väliin, mutta kotona korvataan nämä "yksinäisyyspäivän" juhlat kättelemällä "insinöörejä" ja tanssimalla perhostansseja prinsessoiksi ja prinsseiksi pukeutumalla ;) Henniä odottaakin oma hääpuku juhlaa varten, jossa on myös "perhoshihat", hieman jännittää mahtuuko mekko vielä ylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti