sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Villavaippapikkarit


Elina neuloi Fern & Faerie -ohjeella nämä ihanat ja erittäin toimivat villavaippahousut. Hennin toivomuksesta villiksistä jätettiin lahkeet pois kokonaan. Lahkeelliset on hyvä olla maitokakkavaiheessa, mutta myöhemmin lahkeita ei välttämättä tarvita. Vaippa on neulottu Pirkanmaan kotityön paksummasta "Pirkka" -langasta. Noissa Pirkkalangoissa on kyllä ihan huippuvärejä ja ne on tosi hyvälaatuisia. Ei nyppyynny juurikaan kovassakaan käytössä. Tästä meillä on todisteena Hennin "toinen iho" eli villatakki, jonka Elina on Hennille neulonut kolmisen vuotta sitten. Hieman huopuva lanka sopii mainiosti villakuoriin, mutta herkempi ihosille lanka voi olla liian karhea.

Pianhan on jo arvonnan aika, Jännittävää! Ihan mahtavaa, kun olette osallistuneet ja  viesteissänne  antamanne palautteet on ilostuttanut meitä erityisen paljon! Kiitos niistä. Tänään sunnuntaina on siis vielä aikaa osallistua!

5 kommenttia:

 1. Oikein kivat väriyhdistelmät. On teillä silmää. Mulla taas kun ei oikein meinaa olla, sitä vaan tekee mitä lankaa sattuu olemaan. :)
  -saara

  VastaaPoista
 2. En ole aikoihin käynyt pyörähtämässä täällä teidän sivuilla, kun välttelin netin käyttöä viime hetkeen saakka = töihin meno. Nyt onkin sitten päivisin aikaa surffailuun :)

  Hienolta näyttää! Täältä saa innostusta vaikka minkälaisiin kädentaitoihin! Pitäisiköhän lanseerata töissä palaverien aikainen neulominen/virkkaus keskittymistä edistävänä puuhana...

  VastaaPoista
 3. hei naiset, tehkää pliis aikuisten lahkeellisille villapöksyille (reisipituset)ohje, joo!!!minä vilukissa haluisin neuloo sellaset, mutta en millään malttaisi luoda itte ohjetta eikä valmista oo vielä tullu vastaan!jämälankakirjassa oli kyllä yksi, mutta se on mistä sattuu langoista...tehkää pirkasta ja vaik nuo värit ois kivat:)))!

  ja edellä minna, olet keskittymisen kanssa juurikin asian ytimessä! neulominen ei saa vaan olla liian vaikeeta, mutta sopivasti, että ajatukset ja ideat ei harhaile enää palaverien ulkopuolelle;)..

  ja sitte, toinen pulma joka ei kuulu yhtään tähän, mutta onko teillä tai jollain muulla kokemusta mistä saa parhaan ja kestävimmän/kovimman ekoliiman? perunajauhot, vehnäjauhot, riisijauhot, sekotus vai joku ihan muu?

  VastaaPoista
 4. Saara: tärkeintähän on, että langat tulee käytettyä ja myös itse tuotos :) Noikin villikset on kyllä jämälangoista. Aika paljon tulikin neulottua joskus noista Pirkka-langoista niin niistä oli helppo valita sopivia väriyhdistelmiä.

  Minna: kiva, kiva, että töiden lomassa ehdit taas piipahdella. Ja ehdottomasti palavereihin puikot käteen :D

  Sari: Garnstudion sivuilla on ohje aikuisten villasukkahousuihin. Niistä vaan jättää lopun neulomatta niin tulis varmasti hyvät reisimittaiset. Täällä ohje: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=103&d_id=23&lang=fi

  Mulla ei apuja ekoliimaan...Henni voi vastata vielä omalta osaltaan siihen.

  VastaaPoista