torstai 30. syyskuuta 2010

Housuvaippa tai harkkahousu


Kiedo ry:n tee-se-itse osioon ja kestovaippakurssiaan varten Henni teki myös housuvaipan/harkkahousun kuvallisen ompeluohjeen. Tämä ohje päivitetään lähiaikoina Kiedo ry:n sivuille ja silloin laitamme myös blogimme sivupalkkiin linkin ohjeeseen. Sitä odotellessa ohjetta voi kysellä blogimme sähköpostiosoitteesta siksaksisters@gmail.com.

Tämän housuvaipan Henni ompeli taskuvaipaksi. Kaava on Hennin piirtämä ja aiemmin tällä kaavalla on tehty vaippahousut L-koossa. Tätä kaavaa Henni pienensi M-kokoiseksi. Edestä vaippa jäi vielä kuitenkin hieman korkeaksi ja löysäksi, joten kaavaa täytyi vielä hieman muokata istuvammaksi. Materiaalina on PUL-kangas ja bambujoustofrotee. Vyötäröllä on joustokanttinauha. Materiaalit on ostettu kestovaippakaupasta.

13 kommenttia:

 1. Täällähän on mukavasti noita hienoja vaippakuvia ja pian onkin odotettavissa niitä ohjeita ja mikä parasta, kuvallisina, mukavaa!
  pakkasaamuterveisin saara

  VastaaPoista
 2. Hienoja kestiksiä, vasta tänne löysin. Juuri pitäisi alkaa kokeilla tuota harkkahousujen ompelua, joten mieluusti kokeilisin tätä kaavaa. Onnistuuko saada se sähköpostiin: lillikukka(at)gmail.com? Kiitokset!

  VastaaPoista
 3. Mä kans mielelläni ottaisin harkkahousujen ohjeet sähköpostiini! :) Kiitokset jo etukäteen. piiperoinen@windowslive.com

  VastaaPoista
 4. Saara: Kiitos kommentista. Elina voi laittaa ohjeita Sinulle jo sähköpostiisi. Otamme mielelllämme kommentteja vastaan ohjeiden selkeydestä ja toimivuudesta.

  Lilli ja Pintse: Laitoin ohjeita sähköpostiinne. Toivottavasti ohjeista on teille apua!

  VastaaPoista
 5. Saisiko jonkun s-postiosoitteen, josta kaavaa voisi kysellä? Kun en viitsisi tähän omaa s-postiani laittaa, koska voi tulla roskapostia, kiitos :)!

  VastaaPoista
 6. Sori, olihan se tuossa!

  VastaaPoista
 7. Mäkin löysin juuri tänne ja ihastelin housuvaippaa,tahtoisin minäkin sen kaavan vekarana@hotmail.com

  KIITOS :)

  VastaaPoista
 8. Minkä kokoiselle lapselle tuo ohjeen harkkahousu menee? Mulle kun ei tuo M-koko sano mitään :S

  VastaaPoista
 9. Lapsen ruumiinrakenne ratkaiseen ja myös se, että kuinka tiukka kuminauha tai joustokantti on käytössä. Kaavasta kannattaa mitata vyötärö ja jalantiet. Sitten mitata ne lapselta ja leikata kaava M tai L-koko sekä joustokanttinauha tai kuminauha. Pikkupyllyinen melko hoikka 1,5-vuotias meillä käyttää M-kokoa. L-koko puolestaan on ollut käytössä taaperolla, jolla on pyllyä ja reittä. Kuminauhalla tai framilonilla voi tehostaa joustokantin tehokkuutta.

  VastaaPoista
 10. hei.
  saako täältä oikeasti harkkahousujen kaavat? olen etsinyt viikkokaupalla, mutta löytänyt vain vaippojen kaavoja.
  vaippoja olenkin ommellut kymmeniä omalle tyttären tyttärelle ja ystävieni lapsenlapsille. villahousut ja taskuvaippa osoittautuivat meidän rimppakintulle ehdottomiksi. kertavaipoista kakat tulivat niskasta ulos. :) mummujen röyhelöt pitivät ja villahousut loput.
  Aina kuiva ja iloinen lirusilmä alkaa opetella potalle, johon yli 90 % tavarasta jo tuleekin. Oskain@hotmail.com
  kiitollinen mamma

  VastaaPoista
 11. Hei.
  Voiko täältä oikeasti saada harkkahousujen kaavat?
  Olen etsinyt viikkoja, tuloksetta. Vain vaippojen kavoja löytyy.
  Ennakkoon kiitollinen Turun mamma
  oskain@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Hei,minuakin kiinnostaisi saada ohjeet noihin housuvaippoihin kun tavan kestot ei meinaa enää olla parhaimpia pukea koon ja lapsen liikkuvuuden suhteen opmaru@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pääset ohjeeseen tuolta ylälaidasta "Kestovaipat ohjeet/kaavat"- sivulle itsesi klikkaamalla. Sieltä löytyy linkit pdf-tiedostoihin

   Poista