keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Rinsessän tohvelit

Henni ompeli tyttärelleen rinsessöjen tohvelit tarpeeseen ja leikkeihin. Näin keväällä kulkeutuu paljon hiekkaa eteiseen. Kylvystä tai saunasta tullessa täytyy kävellä eteisen läpi ja ne hiekat tarttuvat tietenkin silloin ikävästi vastapestyihin jalkapohjiin. Tossut on ommeltu fleece-jämäpaloista, joita jäi yli Viiru-huivia ommellessa. Pohjakappaleiden välissä on noin sentin paksuiset vaahtomuovin palaset. Koristeeksi tossuihin laitettiin pirteät pitsit, jotka on irrotettu kirpparilta löydetystä virkatusta liinasta. Tohvelit on tehty ilman kaavaa, tyttären jalkaa ja kengänpohjallista apuna käyttäen.

3 kommenttia:

 1. ihanat hömpsykät:)!

  jos muutes tahot, että ne ei oo liukkaat saunareissulla tai leikeissä, niin hyvä vinkki (jos et jo oo kuullukin) on laittaa sellasta nestemäistä kumia pohjiin. se on sellasta vähän niinku "löysää liimaa" jonka voi levittää siveltimellä, mutta kuivuu nihkeeksi eikä koppuraksi niinku jokku kohovärit mitä oon aijemmin koittanu. ja oikeesti pohjista tulee myös pitävät. tilasin omani pullon huopikkaita yms. varten aikanaan käsityötalo kirkkomäeltä petäjäveeltä (http://www.merinovilla.com).

  oon pessykin tossujani koneessa eikä pohja mee mikskään. ainoo miinus on tossa vaan se, että ekologisempaa ois varmaan kaivaa jostain esiin sedän vanhat nahkahousut ja ommella niistä ne liukuestepohjat:)...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sari vinkistä! En ole kyseisestä aineesta ollut tietoinen. Sellaisia liukuesteeksi tarkoitettuja kohovärityyppisiä olen nähnyt, mutta ne ei ole kuulemma kovin pitäviä ja kestäviä.

  VastaaPoista
 3. Ihanat tohvelit! Kauniit värit :)

  VastaaPoista