lauantai 30. tammikuuta 2010

Tervetuloa SikSakSis-blogiimme!


Tästä alkaa meidän retki,
vietetäänpäs teehetki.
Leikkiteetä, -piirakoita
tarjolla on teille noita.
Jälkkärinä mokkapalat,
jos vaan mukaan leikkiin alat.
Leikkiruuat suussa sulaa,
ideoista ei oo pulaa.
Tervetuloa vieraat ja tutut,
katsomaan meidän blogijutut!


Olemme törmänneet ihaniin leikkiruokiin monissa blogeissa. Karjalanpiirakoiden resepti onkin löytö näiltä blogivierailuilta ja ne on valmistettu Hatuttaako? -blogissa olevien ohjeiden mukaan. Piirakoiden sisus on tehty Novitan Huopanen -langasta ja kuori Sinooperin valmiista huopalevystä (vanhoista villapaidoista voisi saada materiaalin myös kierrätettynä). Teepussit on tehty samalla periaatteella kuin aidotkin teepussit. Hieman läpikuultava puuvillakangas löytyi kierrätyskeskuksesta (materiaalia voisi saada myös miesten vanhoista kauluspaidoista). Teepussin sisälle laitettiin ruskeita langanpätkiä teenpuruiksi. Konekirjonnalla teepussin lapusta tuli hauskan näköinen. Liimakangasta käyttämällä teepussin reunoja ei tarvinnut huolitella, jolloin taitellusta pussista tuli siistimmän näköinen. Myös teepussin lapussa hyödynnettiin liimakangasta. Mokkapalat valmistui äidin ja tyttären yhteistyönä. Pohja huovutettiin vaahtomuovipalan päälle. Kuorrutus tehtiin ruskealla trikoolla päällystetystä pahvista, johon ommeltiin pieniä helmiä.

10 kommenttia:

 1. Oi, onnea uudelle idealle ja blogille, hieno! Aivan ihania nuo käsintehdyt ruuat. Herkullisia. Voisi vaikka tulla teelle maistelemaan.... ;)
  Tosi kiva ilme tässä blogissanne.
  t. Piritta :)

  VastaaPoista
 2. Nami, nami, kylläpä tekisi nyt mieli mokkapaloja! Pirteä blogi, mukava seurailla mitä kaikkea keksitte :)
  Iloa monta kiloa!
  minna

  VastaaPoista
 3. Onpas ihan aidon näköisiä herkkuja, ihania!!

  VastaaPoista
 4. jee hyvä henni ja elina:)!!!

  ihania nuo herkkuja!
  mulla on juuri olohuoneen pöydälle levitettynä oma herkkutehdas kun aloin väkertää työmaalle kahvilaleikkiin herkkuja kun rahat on vähissä ja lelujen (ja kaiken) hankinta aina kiven alla tänä päivänä. virkkailin trikoo-poppanasta "marsipaanikakkua" joka valmistui eilen. ja tein, uskokaa tai älkää omasta päästä melkein samanlaisia makeita herkkuja kun nuo teijän. ei tosin mokkapaloja vaan neliskanttisia "fantasialeivoksia" enkä oo kyllä hokassu ettiä niitä ees kenenkään blogeista aijemmin..pitänee lähteä surffaamaan:).
  ihanaa kun aloititte blogin:)!!!
  t:sari

  VastaaPoista
 5. Hei, eksyin blogiinne oikeastaan googlettaessani Kestovaippakaupan ihanien kankaiden suunnittelijaa. Ilmeisesti olet toinen blogin pitäjistä? Lisään teidät linkkilistalleni, ihania nämä kaikki tähänastiset juttunne :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) ja mukavaa, kun tänne eksyit Tillintalli. Ja minä, Henni, olen tosiaan KVK:lle kuoseja suunnitellut. Ja teidän kuosia ostaneiden ansiotanne on, että olen saanut niitä edelleen suunnitella :) Kiitos siitäkin. Mukavaa olisi nähdä mitä kaikkea kuoseistani on valmistunut! Laittakaahan siis linkkejä kuviin, jos jossain tuotoksianne esittelette.

  VastaaPoista
 7. Heippa!

  Teillä on niin hieno blogi ja mahtavat ideat! Ehkä minäkin joskus innostun kokeilemaan, kunhan joskus sen ompelukoneen saan. Toistaiseksi kokeilin makaronien virkkaamista ohjeistuksenne mukaan, tosin vihreällä ja oranssilla villalangalla kun tähän hätään ei ollut muuta kun jämälankoja. Mutta siitähän tulee hyvin väripastaa. :)

  Pieni pyyntö teille; pienenmoiset työvaihekuvat joskus auttaisivat hahmoittamaan paremmin, mitä ja miten tehdään. Varsinkin sellaisille, jotka eivät ole niin syvällä käsityön ihmeellisessä maailmassa, kuten minä. :)

  Terveisin Saara

  VastaaPoista
 8. Kiitos Saara kommenteista ;) Yritetään saada tänne jostain tekemisistä myös tarkempia työvaihekuvia. Ainakin vaippojen ompelusta olisi tarkoitus laittaa tarkempaa ohjeistusta ja kuvia työvaiheista. Ja usein linkkejä seuraamalla löytää tarkempia ohjeita, joita muut bloggaajat ovat tehneet.

  VastaaPoista
 9. niin hienoja! Tänään ostin arkin huopaa ja koitin karjalanpiirakoita, eipä tullut yhtä nättejä kun teidän piirakat :) Mutta ehkä menee 1,5 vuotiaan leikeissä vielä!

  VastaaPoista