perjantai 24. joulukuuta 2010

LUUKKU 24: Hyvää joulua!

Henni teki jouluksi tämän kodikkaan piparkakkutalon. Maippu oli avustamassa ja koristeli samalla itse tekemiään pipareita. Henni kiinnitti palat toisiinsa pikeerillä, jolla ne tarttui lujasti toisiinsa kiinni ilman, että tarvitsi pelätä palovammoja :) Tosin vähän kauemman joutui odottelemaan palojen kiinnittymistä toisiinsa.

Piparitalon myötä toivotamme rauhallista joulunaikaa kaikille ja kiitämme kuluneesta vuodesta! Tapaamme taas vuoden vaihteen jälkeen!

torstai 23. joulukuuta 2010

LUUKKU 23: Punaista jouluksi

Henni ompeli Maipulle jouluisen mekon Hannah-tunikan kaavaa pidentämällä. Hioista tuli vähän liian sopivat. Saisi niissä nimittäin olla vähän kasvunvaraakin. Punainen kangas olikin hiukan nafti (ei tullut itse mitattua tarvittavaa määrää ja myyjän arviokin meni hieman pieleen). Henni ei myöskään halunnut koko mekkoa fanttisesta kankaasta. Täytynee lisätä hiansuihin jatkopalat sitten kun ne jää Maipulle liian lyhyiksi.

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

LUUKKU 22: somiste joulukattaukseen

Henni teki ystävilleen pikkujoulutuliaisiksi tällaisia servettirenkaita. Minitourtut on tehty askarteluhuovasta, mutta muuten samoin kuin isommatkin leikkiruokatortut. Vihreään renkaaseen on hyödynnetty huopatablettia.

tiistai 21. joulukuuta 2010

LUUKKU 21: neule


Elina neuloi tämän ihanan liivin Mekkotehdas-blogin innoittamana. Mummolareissulla Elina löysikin kirpputorilta kasapäin hyvänvärisiä puuvillalankoja Tarkoitus oli alunperin tehdä neuleliivi joululahjaksi 4-vuotiaalle Maipulle, mutta lopputuloksena oli neulemekko omalle 2-vuotiaalle tytölle. Kunnollisen ohjeen puuttuminen ja ohut lanka hankaloittikin koon arvioinnissa. Pickleshän tarjoaa ohjeen ilmaiseksi vain 1-vuotiaan neuleeseen ja eihän sitä hätähousuinen jaksa mitään ohjetta tilailla. No mutta lopputulos miellytti niin äitiä kuin tytärtäkin. Langan värit on niin herkulliset. Vielä jäi näitä kirpparilankoja, joten uutta yritystä suurempaan neuleliiviin on luvassa :) eri väreissä tosin.

maanantai 20. joulukuuta 2010

LUUKKU 20: Jouluiset herkut

Henni leipoi lastensa leikkeihin jouluherkuiksi piparkakkuja ja joulutorttuja. Piparit on leikattu ompeluksista jääneistä fleece-tilkuista piparikukan muotoon. Tortut on tehty samasta villahuovasta kuin mozzarellat ja luumuhillot on virkattu Novitan piki-langasta (Huopanen Lampola) . Tortut on sen verran kalpeita, että niitä voisi vielä vähän paistaa uunissa :)

Tänään näitä leikkiherkkuja tarjoillaan myös ARVONNAN voittajan kunniaksi. Kiitos kaikille osallistuneille kommenteista! Maippu-onnetar poimi voittajalapun omasta Kimperin tonttulakistaan. 

Ja loistetta jouluunsa saa...   AnniP

Onnea voittajalle! Laitathan sähköpostiimme (siksaksisters@gmail.com) osoitetietosi. En tiedä ehtiikö heijastimet vielä ennen joulua, mutta pikaisesti pyrimme postittamaan kunhan osoitteen saamme.

Mielenkiintoista oli kuulla, mitkä luukut ovat innostanut teitä eniten. Kääretortut ja kalat taisivat päätyä tasapistein suosikeiksi. Meidät kyllä yllätti tuo kääretorttujen suosio :) , vaikka ne herkullisia ovatkin.

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

LUUKKU 19: Nakkia, pullia ja rusetteja

Henni valmisti nakkien ystävälle herkullisen ruoka-annoksen. Nämä hassut nakit on neulottu 8-silmukkaisella nyörinukella. Neulotun putken sisään on sujautettu fanttilankaa. Lihapullat on kieritetty huovutusvillasta. Pallerot on sujautettu sukkahousujen sisään ja sitten sukkahousut pesukoneeseen. Rusettimakaroonit (kuvassa vain osa) on tehty askarteluhuovasta ja reunaan on leikattu kuvio harkkosaksilla. 

lauantai 18. joulukuuta 2010

LUUKKU 18: Vastaa ja voita loistetta jouluusi


Tällainen porkkanaa popsiva pupuheijastin pomppasi Maipun kahvimyllystä. Valkoinen villahuopa on samaa, mitä leikkiruoissa on käytetty ja vihreä vanhaa pöytätablettia. Oranssi heijastinkangas on lojunut pitkään laatikossa, kun se on ollut niin ärhäkän värinen, mutta tähän se kävi ihan kivasti. Molemmat heijastinkankaat on tilattu Kangastukusta.

Kaipaatko sinäkin hieman loistetta pimeään talveen? Yksi pupunen ja porkkana täällä etsiskelisi uutta kotia. Jos haluat, että pupu porkkanoineen pomppaa postilaatikkoosi osallistuthan PIKA-ARVONTAAMME! Ohjeet ovat tässä:

1. Arvontaan voi osallistua yhden vuorokauden ajan eli 18. päivänä kello 24.00 saakka
2. Jätä kommentti, jossa kerrot, mikä joulukalenterimme tähän astisista luukuista on ollut sinulle mieleisin? (muista laittaa myös nimimerkki, jos kirjoitat anonyymina)
3. Jos olet lukija, saat kaksi arpaa. Mainitsethan siitä kommentissasi. Myös arvonnan aikana lukijaksi ilmoittautuneet saavat toisen arvan.

Mukavaa joulunaikaa ja arpaonnea teille kaikille!


Do you need some shine for a dark winter? (Maybe not if you live in equator :D) One bunny and carrot is looking for a new home. If you want bunny with carrot to jump to your letterbox, please take part to our GIVEAWAY! And the rules are:

1. You have 24 hours time to take part. That means giveaway closes 18th December at 24:00 (Finnish time).
2. Leave a comment, where you tell which "window" of our Advent calendar you like the best? (please write some pseudonym, if you leave comment as an anonym)
3. If you are a follower, you can get two tickets. So if you are please mention that in your comment. And you can also join now and get two tickets.

Have a nice Christmas season and good luck in lottery!

perjantai 17. joulukuuta 2010

LUUKKU 17: Origamikoristeet


Henni keräili puusta pudonneita oksia ja maalasi ne valkoisella nestemäisellä peitevärillä. Oksat laitettiin kauniiseen Riihimäen lasin Ihanne -purkkiin. Oksille ripustettiin Maipun omat joulukoristeet, jotka on tehty Hello Kitty -origamipapereista kaksi vuotta sitten. Tonttu toi silloin kahvimyllyyn eri värisiä ja kokoisia origamipalloja oksille ripustettaviksi. Ohje näihin origameihin löytyy ainakin Paul Jacksonin Decorative origami -kirjasta.

torstai 16. joulukuuta 2010

LUUKKU 16: Kääretorttua, namHenni ja Elina innostuivat leipomaan kääretörttua villalangasta. Tämän unelmatortun pohjassa on käytetty Novitan piki -lankaa (Huopanen Lampola) ja täytteenä on valkoista Huopasta. Nämä on ensin virkattu levyiksi ja sen jälkeen huovutettu pesukoneessa. Huopuneesta levystä on leikattu soiroja, jotka sitten on rullattu ja ommeltu käsin toisiinsa kiinni. Toinen kääretorttu on beigen värisestä huopasesta ja samaa valkoista on täytteenä. Tähän lisättiin vanhaa huopatablettia soiro herkulliseksi mansikkavaldemahilloksi.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

LUUKKU 15: Sinappihuntu joulukankulle ;)Henni sai vihdoin tehtyä toiset kotihousut. Edelliset onkin ollut kovassa käytössä ja pitkään on ollut mielessä toisten tekeminen. Nopsaa ne sitten surauttikin, kun toimeen ryhtyi. Joustofrotee on Kangas-Mallasta ja resori Kestovaippakaupasta. Sinapinkeltainen onkin ollut pitkään jo yksi Hennin suosikki väreistä. Ja sopii myös hyvin jouluteemaan, kun saa joulukankkunsa sopivasti sinappisten housujen alle piiloon :D

tiistai 14. joulukuuta 2010

LUUKKU 14: Vieläkö nappaa kala?


Elina on tehtaillut urakalla näitä Fancy Feast -kaloja joululahjoiksi (suomennettu ohje löytyypi täältä). Testasimme muuten nyt niitä supermagneetteja ongissa ja ne on kyllä tosi super. Elina ompelikin niiden ympärille ensin pienen trikookankaan ja sitten vasta virkkasi niille pussukan. Ja hyvin tarttui vielä sittenkin kalat onkeen.

maanantai 13. joulukuuta 2010

LUUKKU 13: Loruinen joulukalenteri


Viime vuonna Henni teki omille lapsilleen ja muutamille tuttaville lahjaksi tällaiset loruiset joulukalenterit. Kortteihin Henni etsi valmiita jouluaiheisia loruja. Sopivia kiiltokuvia tai vastaavia ei löytynyt, joten Henni piirteli kuvat (pienellä aikataululla) itse ja teetti värikopiot kuvista. Lorukortit on ollut lasten suosiossa ja niistä riittää nyt iloa useammallekin vuodelle!

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

LUUKKU 12: Leijonia luukussa

Henni on löytänyt joku vuosi sitten tämän vanhan Tervaleijona-rasian kirpputorilta. Täytelakuja tehdessä rasia tuli mieleen ja helposti sinne valmistuikin muutama leikkipastilli täytelakujen leikattuja päätyjä hyödyntäen. Valkoinen ja musta sekoittuivat sopivan aidon näköisiksi pastilleiksi. Tälläiset leikkiruoat on tosin vähän liian hämääviä, kun voivat vahingossa päätyä vaikka makeannälkäisen aikuisen suuhun :D

lauantai 11. joulukuuta 2010

LUUKKU 11: Meidän herkkua


Nämä leikkiherkut on jo niin aidon näköisiä, että aivan meinaa itsekin tehdä mieli laittaa niitä suuhun. Me siskokset olemmekin tunnetusti lakujen ystäviä, mutta ykkösherkkua molempien mielestä on Pandan peruslakut. Onhan ne myös sitä paikallista lähiruokaa ;) . Henni teki lakut Fimo-massasta ystävänsä tekemien leikkilakujen innoittamana. Maippu oli apuna kaulitsemisessa ja lakujen leikkaamisessa. Massa on ostettu Askartelupuoti Piasta.

perjantai 10. joulukuuta 2010

LUUKKU 10: kranssi


Ennen lumen tuloa Henni ja Maippu kävivät yhdessä keräämässä syksyisiä pihlajanmarjoja ja pajunoksia. Marjat pujoteltiin yhdessä ohueen metallilankaan ja Henni punoi pajut kranssiksi. Innostuksen pihlajanmarjojen keräämiseen Henni sai Tättärä -blogista.

torstai 9. joulukuuta 2010

LUUKKU 9: joulukortit


Henni askarteli Maipun kanssa joulukortteja. Kartonkipakkauksista leikatut neliöt ja suorakaiteet maalattiin ensin valkoisella ja sitten kultaisella maalilla. Maippu nautti maalin sutimisesta, vaikka ihan tarkkaan ei tiennyt vielä millaisia korteista lopulta tulisi. Kultainen maali kasaantui juoviksi, mutta toisaalta siitä tuli hauskan eloisa pinta. Yhtenä päivänä Maippu innostui tekemään kaavapaperista lumihiutaleita ja se olikin kuulemma maailman ihaninta askartelua mitä on olemassa. Jokaisesta hiutaleesta tuli toinen toistaan ihanampia ja ne muistuttivat Maipun mielestä timantteja. Päätimme liimata niitä korttipahveihin. Leijuviin lumihiutaleisiin hyppäsivät vielä pienet tontut kyytiin, joiden askartelu oli Maipun mielestä myös hauskaa hommaa. Henni vähän ihmetteli joidenkin tonttujen punaisia silmiä. Ehkä niillä oli silmätulehdus, kuten Maipulla ja Elinalla :)

Henni tilasi Elinalta joulukortteihin lorun ja tällainen ahkerien tonttujen loru siitä tuli:

Saumuri saumaa ja surisee,

tontun päässä jo hurisee,

mutta vielä on tontun tehtävä työtä


Ompelukone tikkaa ja tikkaa,

väsyttää jo tonttulikkaa,

mutta ei jouluun olekaan montaa yötä


Sitten alkaa pidot parhaat

ja otetaan esiin tanssivarpaat.

Tanssitaan piiriä, syödään ja juodaan,

ja pitkä lepo tontuille suodaan.
keskiviikko 8. joulukuuta 2010

LUUKKU 8: "Oi kuusipuu"Henni ja Maippu askarteli joulukuusen vihreästä kartongista, helmistä ja varrastikusta. Työnjako oli seuraavanlainen: Henni piirsi eri kokoisia ympyröitä vihreään kartonkiin ja Maippu leikkasi ne irti. Henni teki reiät keskelle ja sitten Maippu pujotteli vuorotellen helmen ja vuorotellen ympyrän muotoisen kartongin varrastikkuun. Ylin helmi laitettiin liimalla kiinni.

tiistai 7. joulukuuta 2010

LUUKKU 7: Ohje tonttutyttöön

Elina kirjoitti ohjeen aiemmin postatusta tonttutytöstä ja teki samalla omalle tytölleen tonttutytön ukon kaveriksi. Harmahtavaa mekkoa piristämään Elina pujotti punaisen langan. Kovasti on näillä tonttutalon uusilla asukkailla leikitty ja itsellekin tulee hyvä mieli, kun niitä katsoo :)


Pää:

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa renkaaksi
1. krs: 2 ks jokaiseen kjs (12 ks)
2. krs: "1 ks, 2 ks seuraavaan ks" toista "-" (18 ks)
3. krs: * 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (24 ks)
4.-7. krs: 1 ks jokaiseen ks
8. krs: * 2 ks, virkkaa sitten 3. ja 4. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-* (18 ks)
9. krs: * 1 ks, virkkaa sitten 2. ja 3. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-*, päättele (12 ks)
täytä pää
10. krs: * virkkaa 2 ks yhdeksi *, toista *-*, päättele

Lakki:

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa renkaaksi
1. krs: 1 ks jokaiseen kjs:aan
2. krs: 1 ks jokaiseen ks
3. krs: "1 ks, 2 ks seuraavaan ks" toista "-" (12 ks)
4. krs:* 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (16 ks)
5.krs: 1 ks jokaiseen ks
6. krs: * 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (21 ks)
7. krs: 1 ks jokaiseen ks
8. krs: * 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (28 ks)
9.-11. krs: 1 ks jokaiseen ks, päättele

Vartalo:

Virkkaa 6 kjs renkaaksi
1. krs: 2 ks jokaiseen kjs:aan (12 ks)
2-3. krs: "1 ks, 2 ks seuraavaan ks" toista "-" (27 ks)
4. krs: 1 ks jokaiseen ks
Helma:
(5. krs): ulompaan silmukan reunaan 1 ks jokaiseen ks
(6. ksr): jatka tästä mekon helmapitsi neljä kjs joka toiseen ks
Vartalo jatkuu:
5. krs: sisempään silmukan reunaan 1 ks jokaiseen ks
6.-7. krs: 1 ks jokaiseen ks
8. krs: * 3 ks, virkkaa sitten 4. ja 5. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-* (20 ks)
9. krs: 1 ks jokaiseen ks
10. krs: * 3 ks, virkkaa sitten 4. ja 5. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-* (15 ks)
11.-12. krs: 1 ks jokaiseen ks, päättele

Nenä:

Virkkaa 2 kjs ja toiseen niistä ks.

Viimeistely:

Täytä tonttutytön vartalo vanulla (halutessasi voit täyttää myös tonttulakin). Ompele pää kiinni vartaloon. Voit asetella pään halutessasi hieman takakenoon. Ompele nenä ja kirjo tontulle suu ja silmät. Palmikoi kolmesta langan pätkästä saparot ja kiinnitä ne tonttutytön päähän. Ompele lopuksi lakki. Halutessasi voit vielä pujottaa mekon helmaan somistavan langan.

maanantai 6. joulukuuta 2010

LUUKKU 6: Hyvää itsenäisyyspäivää!


Henni tuunasi tyttärelleen mekon itsenäisyyspäiväjuhlaa ja perhosbalettiesityksiä varten. Tuunaamansa mekon Henni löysi itselleen vuosia sitten kirpputorilta ja se on ollut pitkään materiaalivarastossa odottelemassa sopivaa ideaa. Alkuperäisen mekon on valmistanut aikoinaan Valioasu.

Maipun mekko valmistui ilman sen suurempaa etukäteissuunnittelua. Apuna mitoissa oli aiemmin tehdyissä liivimekoissa käytetty kaava, mutta malli kehittyi suurimmaksi osaksi alkuperäistä aikuisten mekkoa hyödyntämällä. Vetoketju sai pysyä alkuperäisellä paikallaan, joten Henni säästyi sen ompelemisen vaivalta. Etukappaleen Henni leikkasi kokonaan uudelleen vuorikankaasta ja mekon helmasta, koska etukappaleen yläosassa oli rintalaskokset. Hihat istutettiin uudelleen rypyttämällä ne pienempään kainaloaukkoon ja niistä tulikin sievät perhosen siivet. Myös alkuperäisen mekon helmakääännös tuli hyödynnettyä pienen mekon helman röyhelössä.

Maippu on ollut nyt kipeänä, joten päiväkodin itsenäisyyspäivän vastaanotto jäi väliin, mutta kotona korvataan nämä "yksinäisyyspäivän" juhlat kättelemällä "insinöörejä" ja tanssimalla perhostansseja prinsessoiksi ja prinsseiksi pukeutumalla ;) Henniä odottaakin oma hääpuku juhlaa varten, jossa on myös "perhoshihat", hieman jännittää mahtuuko mekko vielä ylle.

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

LUUKKU 5: Ohje tonttu-ukkoon


Henni teki aiemmin tonttutalon asukeiksi hauskat tonttuamigurumit. Elinakin kokeili tonttujen tekoa ja kirjoitteli samalla ohjetta ylös. Kaapista ei löytynyt punaista lankaa, mutta tämä vihertävän harmaa lanka sopikin oikein hyvin tonttuasusteisiin. Melko paljon muuttui kyllä ilme, kun teki tonttu-ukon erivärisestä langasta. Tämä tonttu onkin tänään Joulumarkkinoilla Jyväskylän Paviljongissa poseeraamassa tonttutalojen edustalla.

Ja tässä sitten tämä ohje. Kommentoikaa ihmeessä, jos huomaatte siinä jotain outoa.

Pää:

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa renkaaksi
1. krs: 2 ks jokaiseen kjs (12 ks)
2. krs: "1 ks, 2 ks seuraavaan ks" toista "-" (18 ks)
3. krs: * 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (24 ks)
4.-7. krs: 1 ks jokaiseen ks
8. krs: * 2 ks, virkkaa sitten 3. ja 4. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-* (18 ks)
9. krs: * 1 ks, virkkaa sitten 2. ja 3. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-*, (12 ks)
täytä pää
10. krs: * virkkaa 2 ks yhdeksi *, toista *-*, päättele

Lakki:

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa renkaaksi
1. krs: 1 ks jokaiseen kjs:aan
2. krs: 1 ks jokaiseen ks
3. krs: "1 ks, 2 ks seuraavaan ks" toista "-" (12 ks)
4. krs:* 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (16 ks)
5.krs: 1 ks jokaiseen ks
6. krs: * 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (21 ks)
7. krs: 1 ks jokaiseen ks
8. krs: * 2 ks, 2 ks seuraavaan ks *, toista *-* (28 ks)
9.-11. krs: 1 ks jokaiseen ks, päättele

Vartalo:

Virkkaa 6 kjs renkaaksi
1. krs: 2 ks jokaiseen kjs:aan (12 ks)
2.-3. krs: "1 ks, 2 ks seuraavaan ks" toista "-" (27 ks)
4.-7. krs: 1 ks jokaiseen ks
8. krs: * 3 ks, virkkaa sitten 4. ja 5. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-* (20 ks)
9. krs: 1 ks jokaiseen ks
10. krs: * 3 ks, virkkaa sitten 4. ja 5. ks yhteen yhdeksi ks *, toista *-* (15 ks)
11.-12. krs: 1 ks jokaiseen ks, päättele

Parta:

Virkkaa 16 ketjusilmukkaa
1. krs: virkkaa 1 ks jokaiseen kjs
2. krs: virkkaa "3 kjs, ks seuraavaan ks", toista "-"

Nenä:

Virkkaa 2 kjs ja niistä toiseen ks

Viimeistely:

Täytä ukon vartalo vanulla (halutessasi voit täyttää myös tonttulakin). Ompele pää kiinni vartaloon. Voit asetella pään halutessasi hieman takakenoon. Ompele ukolle parta ja nenä sekä kirjo silmät ja suu. Ompele lopuksi lakki.

lauantai 4. joulukuuta 2010

LUUKKU 4: Reiskan remonttieväät, osa 2

Samaisia eväitä, mutta tällä kertaa leipä on rukiista ja leipä on virkattu Novitan Piki-langasta. Leivän päällä nautitaan juustoa, salaattia ja meetvurstia. Keltaisesta askarteluhuovasta tuli cheddar-juustoa, kerman värisestä reikäistä emmental-juustoa ja vihreästä salaatinlehtiä. Meetvurstit on puolestaan tehty Marimekon-kankaasta.

perjantai 3. joulukuuta 2010

LUUKKU 3: Reiskan remonttieväät, osa 1

Kun joulun alla tekee remonttia, tarvitsee tietenkin kunnon remonttieväät. Tällaisia "Reiskan remonttileipiä" Henni teki syntymäpäivälahjaksi 5-vuotiaalle sukulaispojalle. Leipä on virkattu Novitan Huopanen -langasta ja huovutettu pesukoneessa. Kauraleivän päällä on herkullista mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa sekä ripaus mielikuvitussuolaa, -pippuria ja -oliiviöljyä. Basilika on vihreää askarteluhuopaa, johon ommeltu pienet laskokset. Tomaatit on tehty vanhasta pöytätapletista (paksumpaa kuin tavallinen askarteluhuopa). Mozzarellan palaset on joltain kansalaisopiston kurssilta jäänyttä luonnonvalkoista villahuopaa.

torstai 2. joulukuuta 2010

LUUKKU 2: Marsu

Maippu on viime aikoina innostunut erityisesti pienistä jyrsijöistä: pupuista, hamstereista, marsuista ja gerbiileistä. Tällaisen pienen sileäturkkisen marsun Henni tekikin lemmikiksi Maipulle. Marsu on virkattu Novitan Huopasesta ja se on vanutettu pesukoneessa. Ennen vanutusta marsu täytyi täyttää. Jotta vanut ei olisi levinnyt pitkin pesukonetta, Henni laittoi vanut ensin vanhan sukkahousun sisään ja sitten vasta virkattuu "kuoreen". Korvat on tehty fleece-kankaasta ja silmiksi sopivat helmet löytyivät Maipun helmivarastoista.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

LUUKKU 1: Pienen tiedon ilon siemen


"Hei, mitä ihmettä, olen joutunut kahvimyllyyn ja aivan outoon blogiin vielä! Olen Ihmettelijä enkä kahvipapu ja yleensä ihmettelen jossain ihan muualla. No Siksaksiskokset ehkä tietävät enemmän siitä miksi tonttu toi minut tähän pieneen kahvimyllyyn ja mitä kummaa teen täällä. Täytynee antaa heille puheenvuoro...hmm..."

Joo eli tämä luukusta löytynyt "Ihmettelijä" on siis osa tulevaa taidenäyttelyämme ja sen on aikoinaan maailmaan synnyttänyt Katri-kälymme. Järjestämmekin näyttelyn Katrin ja veljemme Heikin kanssa toukokuussa 2011. Näyttelymme on luontoaiheinen ja se on suunnattu erityisesti lapsille. Näyttelypaikkana on Lapuan lakeusmaisemissa sijaitseva Willa Ukuli, joka on Aulikki ja Benjam Pöntisen taiteilijakoti. Luvassa on maalauksia, tekstiiliveistoksia, installaatioita, loruja sekä äänimaisemaa. Avasimme juuri "Pienen tiedon ilon siemen" -näyttelyn blogin. Blogista löytyy ajankohtaista tietoa näyttelystä sekä jatkossa myös inspiroivia tehtäviä ja tietenkin tämä valloittavan ihana, tiedonhaluinen Ihmettelijä! Käykäähän tutustumassa!